11:14 - AMASYA BELEDİYE BAŞKANI MEHMET SARI’NIN KANDİL MESAJI
17:00 - İLK SAĞLIK MÜDÜRÜ KOÇ KARATAŞ’I MAKAMINDA ZİYARET ETTİ.
11:00 - AK PARTİ MERKEZ İLÇE BAŞKANI GALİP UZUN’UN 12 MART MESAJI
10:46 - VALİ MASATLI’NIN 12 MART MESAJI
10:40 - BÖBREK HASTALIĞI SALGIN BOYUTUNU ALMIŞ ÖNEMLİ BİR HALK SORUNUDUR
11:21 - AK PARTİ MİLLETVEKİLİ MUSTAFA LEVENT KARAHOCAGİL’İN GÜNDEME İLİŞKİN DEĞERLENDİRMELERİ
11:14 - İDLİB’DE 200 TON KÖMÜR DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
11:04 - DSİ YATIRIMLARA DEVAM EDİYOR
10:58 - DÜMEN:”TÜM SAĞLIK CAMİASI BU ÜLKENİN DEĞERİDİR”
10:50 - SARI: ‘İSTİKLAL MARŞIMIZ, TÜRK MİLLETİNİN İNANCININ VE VİCDANININ ORTAK SESİDİR’
Memur Sen Amasya Şube Başkanı Recep Eliaçık, Memur-Sen’in kamu görevlileri sendikacılığında tarih yazan bir konfederasyon olduğunu belirterek “Biz anayasa referandumunun geçmesi ile birlikte toplu sözleşme hakkını alarak Türkiye’de kamu görevlileri sendikacılığı anlamında tarihi yazmış bir konfederasyonuz. Bugün kamu görevlileri kazanımlar elde ediyorsa kamu görevlileri sendikacılığını, toplu gülüşme diye ifade ettiğimiz eski toplu görüşme sisteminden kurtarmamızın büyük payı var.” Dedi.
Toplu sözleşme hakkından sonra en önemli hedeflerden birinin grev hakkı olduğuna vurgu yapan Eliaçık, “Dünyada kamu görevlileri sendikacılığında iki önemli kırmızı çizgi var. Biri toplu sözleşme biri grev hakkı… Bunların ikisi sendikacılığın vazgeçilmezleridir. Birisi aslanın dişi diğeri tırnağıdır. Biz aslanın dişini yerine koyduk. Önümüzde grev hakkı gibi önemli bir hakkı kazanmak var. Bu toplu sözleşmede de bu konu masadaydı. Bu hakkı kazanana kadar da masada olacak.” şeklinde konuştu.
Toplu sözleşme sürecinde yaşananları aktaran Eliaçık ardından eleştirilerini sıralayarak 3 unsurun tartışmalı hale geldiğini ifade etti. Eliaçık, “Bu toplu sözleşmede bizim kabul edemeyeceğimiz rakamlar üzerinden bir teklif gelince mutabakatsızlıkla süreci tamamlamak zorunda kaldık. Bu yanıyla maddi maliyeti göz ardı eden kamu işvereni bir sosyal maliyete sebep olmuştur. Hakeme gidildi fakat hakem de noterlik yaparak kamu işvereni hakem kurulu gibi davrandı. Hakem bunu yapabilir mi? Yapabilir. Eğer kendine yedirebiliyorsa, adalet duygusunu bir kenara bırakmışsa daha ötesini de yapabilir. Bu yüzden bir hakemin özerkliğini tartışmaya açtık. Toplu sözleşme sonrası 3 başlıkla yeni bir yol çizdik. Yasanın yeterliliği kamu işvereninin güvenilirliği ve hakemin özerkliği tartışılmaya açılmıştır dedik. Bu başlıklar önümüzdeki süreçte daha çok tartışılacaktır.” diye konuştu.