10:12 - Kaymakam Demirkale: “Kurallara riayet edin”
10:05 - 55 yaş ve üstü aşılanıyor
09:58 - Belediyeden emniyete sıfır araç desteği
09:51 - Amasya’da toplu konut heyecanı
11:18 - İftar öncesi hareketli saatler
13:36 - KÖY ENSTİTÜLERİ 81 YAŞINDA
11:29 - Vali Masatlı denetimlere katıldı
11:26 - Amasya’da iki otomobil çarpıştı: 1 ölü
11:18 - Vatandaşlara destek için pideye yüzde 15 indirim yaptı
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, yüksek faizin, üretimin ve yatırımın önündeki en önemli engellerden olduğunu belirterek; “Faizlerin bir süredir geriye doğru gidişini memnuniyetle takip ediyoruz ancak bu haliyle bile küresel rekabete uygun değil.” dedi.
Hisarcıklıoğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB), yeni yönetimiyle, arzu ettikleri proaktif hareketi başlattığını ve politika faizini cesur bir şekilde düşürdüğünü ifade etti.
Rıfat Hisarcıklıoğlu, iş dünyası olarak Bankanın politika faizini indirmeye devam etmesini beklediklerini, enflasyondaki gerileme ve dünya piyasalarının genelinde yaşanan faiz düşüşleriyle yeni faiz indirimi için uygun koşulların oluştuğunu söyledi.
Yüksek faizin, üretimin ve yatırımın önündeki en önemli engellerden olduğuna dikkati çeken
Hisarcıklıoğlu; “Faizlerin bir süredir geriye doğru gidişini memnuniyetle takip ediyoruz ancak bu haliyle bile küresel rekabete uygun değil. Reel sektör üzerindeki finansman yükünün daha da azaltılması gerekiyor.” diye konuştu.