10:12 - Kaymakam Demirkale: “Kurallara riayet edin”
10:05 - 55 yaş ve üstü aşılanıyor
09:58 - Belediyeden emniyete sıfır araç desteği
09:51 - Amasya’da toplu konut heyecanı
11:18 - İftar öncesi hareketli saatler
13:36 - KÖY ENSTİTÜLERİ 81 YAŞINDA
11:29 - Vali Masatlı denetimlere katıldı
11:26 - Amasya’da iki otomobil çarpıştı: 1 ölü
11:18 - Vatandaşlara destek için pideye yüzde 15 indirim yaptı
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Milli Mücadelenin 100. yılında Amasya’da coşkuyla kutlandı.
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Milli Mücadele’yi başlatmasının 100. yılı dolayısıyla bu yıl daha coşkulu geçen Amasya Spor Salonundaki kutlamalara, Vali Sayın Dr. Osman Varol ve eşi Funda Varol Hanımefendi, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Sayın Nihat Ergün, Amasya Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sarı, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende Protokol üyeleri öğrencilerin ve halkımızın bayramını kutladı.
Daha sonra gençlerimiz adına Gençlik Merkezi üyeleri konuşma yapıp şiir okudu. Gençlik ve Spor İl Müdürü Kadir Kılıç da günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Avrupa şampiyonu ve ikincisi olan taekwondocular ile judo ve güreşçilerimizin sportif gösterileriyle devam edip folklor ekiplerinin sahne aldığı programda daha sonra ulusal ve uluslararası müsabakalarda dereceye giren sporculara protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.